<

Тюленово е меката на скалните катерачи и на гмуркачите

Казват, че Тюленово е меката на скалните катерачи, а и на гмуркачите. И това е самата истина. Докато се правихме на планински кози по скалите, имахме доста солидна компания от катерачи. Любителите на скалното катерене ползват скалите край Тюленово като тренировъчна база. Има определени маршрути, които са удобни за КАТЕРЕНЕ. Удобството на тези маршрути е, че вместо да паднеш на твърди скали, падаш директно във водата!

Ласка Ненова – The possible Travel
laskasjourneys.blogspot.com

Мястото е идеално и за любителите на подводните спортове, гмуркачи и водолази, защото предлага огромно разнообразие от подводни гледки. Топографията на региона е уникална и предизвикателна. Подводни пещери и тесни преходи, правят всяко едно спускане интересно и леко екстремно. Ако подводните пещери не ви блазнят, то тогава можете да се насочите към някои от потъналите морски съдове, които не са рядкост в този регион. Докато сте под вода, навлизате в един различен свят на спокойни морски кучки, плашливи раци, цветни скариди, гмуркащи се птици, тишина и спокойствие.

Как се стига до водата?

Най-лесният за обяснение подход е този, който се намира непосредствено до селото. За да стигнете до него, трябва да минете през центъра на Тюленово и да карате само направо към брега. Така достигате до един своеобразен каменен залив. Оттам можете да поемете, в ляво или дясно.Всъщност, най-добре питайте някой от лагеруващите на брега, как се стига до различните пътеки за слизане до морето. Така ще се ориентирате най-точно и най-безопасно.

Коментирай