<

Моята подводна екскурзия край скалите от Тюленово до Камен Бряг

През месец юли 2011 година направих едно пътуване по нашето черноморие за да видя места, които не бях посещавал и да се гмурна и опозная нашето родно море. Едно от местата на, които се спрях беше Тюленово, страхотно място за гмуркане, където могат да се видят не само подводният живот на севера а и не малко потънали преди много години кораби. Вие също може да ги видите, заедно с Дамян от дайвинг клуб “Посейдон”.

Водата тук е кристална и изпълнена с живот, цели ята корморани живеят по скалите и ловят риба. Пещерите, които са се образували в скалите са уникални, като има и толкова големи, че с яхта можеш да се скриеш в тях.  Докато плувах първият ден една двойка мъж и жена с каяк си правеше обиколка на пещерите. Гледката, която се разкрива при изгрев и залез слънце съчетана с невероятните скални образувания, като колони и арки дават възможност и на хората които не са водолази да се насладят на престоя и да направят много прекрасни снимки.

Вторият ден се насочихме за гмуркане на юг от Тюленово и ако не си бях забравил тежестите на брега отново щях да съм с екипировката под водата :) , което ми даде възможност да се отдам на шнорхелинга, удоволствие, което почти бях забравил и още една уникална възможност, която Тюленово предоставя. Прекрасно преживявяне и място на  което ще се върна не един път.

Подводни снимки – Ивайло Филипов
www.friendsanddiving.com


2 коментара по “Моята подводна екскурзия край скалите от Тюленово до Камен Бряг”

  1. Камен Петров написа:

    За подводните красоти на Тюленова съм слушал само разкази, но тази година, ще се опитаме с помощ от местни да си направим и ние една подводна екскурзия.

  2. Мариян Енев написа:

    От както се помня все това място ме превлича от 10 години катеря по скалите от 4-5 лета се гмуркам страхотно място скоро бях част от подводно сафари водолазите излязоха нови хора :)

Коментирай