<

Тюленово арт фест е новото-събитие в календара на община Шабла

От 13 до 15-ти август в село Тюленово ще се проведе първото издание на “Тюленово арт фест”.  Тридневната програма на фестивала ще събере на новата сцена на Тюленово музиканти, художници, писатели, фотографи. Той се организира за първа година от Неф(н)ормална група Тюленово, Община Шабла, Кметство село Тюленово и Читалище „Изгрев 1936“в Тюленово. “Тюленово арт фест” стартира с подкрепата на Община Шабла, а Медиен партньор на събитието е Градското списание.

Предварително беше обявен и конкурс за любителска фотография „Снимах Тюленово”, като победителите (трима отличени с парични премии) ще получат своите награди по време на фестивала. Крайният срок за изпращане на фотографии е 10 август. Програмата на Тюленово арт фест предвижда и организирането на свободна книжарница, като гостува и фотографски клуб от Камен Бряг.

  • Като основна атракция  в програмата,  очакван с голям интерес, е турнирът за най-добра рибена чорба, като условието е тя да е приготвена само с черноморска риба. Той ще се проведе в последния ден на фестивала – на 15 август от 18:00 часа в комплекс “Хански стан”. Жури на конкурса ще са кметския наместник на село Тюленово Невена Георгиева, организатори и представител на заведението.
  • Музикалните участия на “Тюленово арт фест”, както и останалите сегменти от програмата, са съобразени със заобикалящата природа – изпълненията ще са акустични. В тях ще видим музикантите Краси Първанов и Борислав Хаджиев с групата ENE, както и Варненската група “BunaPomeranza”, която ще свири на 13 август от 20.00 часа.
  • “Парцали с идеали” е наименованието на творческата работилница, организирана от „ЛаЛУ&Гер“.
  • Лютиерът Галин Пенев ще покаже как се прави класическа китара.
  • Художникът Василий Похомов ще рисува на скалите, а писателят Петър Делчев ще представи своето творчество и ще разкаже за опита си миналата година да прекоси с каяк Черно море.

Ето и пълната програма на Тюленово арт фест 2015

Един коментар по “Тюленово арт фест е новото-събитие в календара на община Шабла”

  1. Ясена написа:

    Много интересно!

Коментирай